Čo potrebujeme:
- 400 ml červenej fazule (ak je z konzervy tak poriadne prepláchnutej vodou)
- 2 vajíčka
- 1⁄2 hrnčeka trstinového cukru
- 3 PL kokosového oleja
- 3 PL kakaa
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- štipka soli
- 2 jablká
- 200 g bieleho tofu
- 2 lyžice agáve sirupu
- 1⁄2 hrnčeka sójového mlieka
- 1 lyžica zemiakového škrobu
Postup:
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. V miske zmiešame kakao, prášok do pečiva a štipku soli. V druhej miske vymiešame vajíčka, kokosový olej a cukor. Pridáme fazule a poriadne rozmixujeme na hladkú hmotu. Nakoniec zmiešame suchú a tekutú zmes.
Na druhý krém rozmixujeme tofu, sójové mlieko, agáve a škrob. Takto pripraveným krémom nepravidelne polejeme čokoládovú vrstvu a lyžičkou urobíme mozaikový vzor.
Nakoniec jablká nakrájame na menšie kúsky, ktoré na pripravené cesto rovnomerne rozložíme.
V stredne veľkom plechu pečieme koláč cca 45 minút pri 180°C.