Čo potrebujeme:

  • 180 g červenej fazule
  • 1 lyžica oleja
  • 1 cibuľa
  • 4 stopky zeleru
  • 250 g mrkvy
  • 400 g rajčiakového pyré
  • bobkový list
  • tymian
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžička droždia
  • 400 g roztlačených zemiakov

Postup:

Fazuľu uvaríme a scedíme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme droždie a pražíme, kým nezačne voňať. Pridáme nakrájaný stopkatý zeler, mrkvu a fazuľu. Zalejeme trochou vody z fazule a dusíme 5 minút. Osolíme a okoreníme. Prilejeme rajčiakové pyré, pridáme bobkový list, tymian, nasekanú petržlenovú vňať a spolu varíme 20 minút. Zmes preložíme do zapekacej misy. Navrch ozdobne navrstvíme roztlačené zemiaky a zapečieme v horúcej rúre.