Čo potrebujeme:
- 1 šálka fazule
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- ghí (olej)
- kurkuma
- mletá paprika
- mleté čierne korenie
- korenie garam masala
- 2 mrkvy
- chilli
- citrónová šťava
- 100 – 150 ml kokosového mlieka
- koriandrová vňať
Postup:
Fazuľu na noc namočíme. Mrkvu, cibuľu a cesnak nakrájame. Rozohrejeme ghí alebo olej, pridáme zarovnanú lyžičku korenia garam masala, trochu kurkumy, čierneho korenia, chilli, papriku, cibuľu, cesnak a orestujeme. Zalejeme vodou, vložíme scedenú fazuľu a varíme. K takmer uvarenej fazuli pridáme mrkvu, kokosové mlieko, soľ a všetko dovaríme domäkka. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou a pridáme nasekanú koriandrovú vňať. Zakryjeme a necháme cca 10 minút postáť. Podávame s ryžou alebo s indickými plackami, napr. s plackami chapati.