Čo potrebujeme:

  • 500 g suchej fazule
  • 1 – 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 veľká mäsitá paradajka
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • mäta

Postup:

Fazuľu cez noc namočíme, uvaríme v malom množstve vody. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, sparenú, olúpanú a na drobné kocky nakrájanú paradajku, mletú červenú papriku, soľ a čierne korenie. Pridáme uvarenú fazuľu a prehrejeme. Nakoniec pridáme nasekanú mätu (príp. sušenú). Fazuľu prelejeme do hlinenej zapekacej misy, vložíme do rúry a pečieme asi hodinu. Podávame s chlebom a šalátom z paradajok, papriky, uhoriek a balkánskeho syra, príp. s bielym jogurtom.