Čo potrebujeme:
- 500 g suchej fazule
- 1 – 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 veľká mäsitá paradajka
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- mäta
Postup:
Fazuľu cez noc namočíme, uvaríme v malom množstve vody. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, sparenú, olúpanú a na drobné kocky nakrájanú paradajku, mletú červenú papriku, soľ a čierne korenie. Pridáme uvarenú fazuľu a prehrejeme. Nakoniec pridáme nasekanú mätu (príp. sušenú). Fazuľu prelejeme do hlinenej zapekacej misy, vložíme do rúry a pečieme asi hodinu. Podávame s chlebom a šalátom z paradajok, papriky, uhoriek a balkánskeho syra, príp. s bielym jogurtom.